West-Vlaamse ploegen scoren goed in Beker van België

Luka Kotrulja van KB Gistel Oostende gaat zijn Leuvense tegenstander voorbij. © BV

Onze ploegen in Top Division waren ook dit weekend volop aan de slag in de voorrondes van de Beker van België. De West-Vlaamse ploegen pakten het merendeel van de overwinningen.

Doordat veel spelers met BC Oostende op stage waren, plande KB Gistel Oostende One zijn eerste bekerwedstrijden pas dit weekend. Vrijdagavond al won de formatie van coach Sam Rotsaert vlot van het Waalse Spa (109-78). Zaterdagmiddag won het team opnieuw, dan van Leuven Bears Two (86-73), na een moeilijke eerste helft (46-44).

Kortrijk Sport zette zaterdagavond Bornem opzij (87-70), de wedstrijd was het voorprogramma van de oefenpot van BC Oostende tegen het Duitse Trier. Melco Ieper troefde zaterdag Willebroek af (79-44).

KBBC Oostkamp tot slot had het niet eenvoudig op bezoek bij Kontich. Bij de rust stond de ploeg van Wim Meiresonne 35-37 voorop, maar de thuisploeg boog die achterstand in het derde quarter om tot een 59-51 voorsprong. In de laatste tien minuten van de wedstrijd kon Oostkamp het tij niet meer keren (76-69).