West-Vlaamse Beker verhuist naar Sijsele

De spelers van Sijsele vieren de bekeroverwinning. © VDB
Redactie KW

Sijsele B klopte gisteren de heren van Avanti Brugge met ruime 85-63 cijfers en mochten daardoor Hexia Zwevegem-Deerlijk partij geven voor de Beker van West-Vlaanderen. Deze laatste hadden daarvoor BC HRK Oostende uitgeschakeld in de halve finale met 74-65. Hexia die uitkomt in tweede provinciale kreeg een voorgift van 5 punten.

Beide teams maakten er van in het begin een heel aangenaam schouwspel van. De partij ging in de eerste helft gelijk op, enkel tijdens het tweede kwart kwam Sijsele onder stoom en dichtten ze de voorgift. Ze namen een kleine voorsprong bij de rust met 33-39. In de tweede helft stond de verdediging van Sijsele er als een huis. Pas na 6 minuten in het derde quarter kon Hexia hun eerste korf maken. Het ging dan snel over 44-58 naar 49-60. Sijsele controleerde de wedstrijd en kwam nooit meer in de problemen.

Na afloop glunderde coach Jan Huyghebaert. “Ze hebben het ons niet gemakkelijk gemaakt en ik moet onze tegenstrever feliciteren met hun prestatie”, klonk het bij hem, “maar we hebben gedaan wat moest. De kloof dichten en langzaam uitbouwen om tot ons eindresultaat te komen. Het was wel een speciale wedstrijd voor mij want veel van de spelers van onze tegenstander zijn geen onbekenden voor mij. Een paar jaar geleden was ik nog coach bij Waregem en Deerlijk en veel van hen ken ik nog van in die tijd. Het doet deugd om te zien dat sommigen van hen uitgegroeid zijn tot uitstekende spelers”, besluit hij lachend.

(GD/Foto VDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier