Weer ‘net niet’ voor Oostkamp

Te veel blessures nekken Oostkamp de jongste weken. Soba Antwerpen kwam winnen met 87-93. © MD

Het onheil blijft de Oostkampse Merels achtervolgen. Nu ook Wannes Scheirs voor langere tijd out is, blijven er amper 6 kernspelers over. Te veel tegenslag om met aanvaardbare wapens de strijd aan te gaan tegen Soba Antwerpen (87-93).

In de Valkaart zagen de talrijk opgekomen supporters echter een groep dappere mannen aan de slag. De thuisploeg moest snel achtervolgen en zag de Antwerpse club weglopen tot 22-34. Daarna volgde een 25-8, maar op slag van rust kwamen de bezoekers weer op voorsprong.

Missers

Na de rust scoorde Soba de eerste vijf punten en dat verschil bleef lang op het bord. Kamen werd steeds sterker, pakte 14 rebounds en zorgde ook nog voor aanvallend gewicht. De Merels gingen op en over hun tegenstander (79-75), maar een betwistbare aanvallende fout en enkele missers fnuikten de kansen op winst. De thriller kreeg een anti-climax toen twee open kansen op driepunters de nek werden omgewrongen en captain Veldeman de bal niet binnen de 5″ in het spel bracht.

Nieuwe jongens halen

“Hetzelfde liedje als de voorbije weken”, sakkerde coach Bruce Minne. “Niels De Boysere deed als zevende man een schitterende job, maar ik mis één of twee kernspelers om een wedstrijd rond te maken. Ik weet dat het bestuur er alles aan doet om snel versterking binnen te halen en ben er erkentelijk voor. Hopelijk kunnen we eerstdaags een spelverdeler inlijven. Ook een grote jongen zou onze groep sterker maken.”

Quarterstanden: 15-22/47-48/67-69/87-93.

Speelden: SERCU, BUYSSE 28, DE MEULEMEESTER 5, BERQUIN C. 26, KAMEN 17, De Boysere 2, Veldeman 9.