Vlotte zege voor Melco Ieper tegen Charleroi B

Robin Spaens had een mooi aandeel in de Ieperse zege. © VDB

Melco Ieper speelde dit weekend tegen Proximus Spirou Basket B en kon de massaal opgekomen supporters een zege aanbieden. Naast de zege bezorgde ook de aanwezigheid van de beker van Vlaanderen in de zaal de supporters een aantal mooie momenten.

Na winst in de beker verloor Melco vorige week nog verrassend op Antwerpen. Maar Melco zat nu meteen in de wedstrijd. Spaens, Lambermont en Devacht tekenden voor 6-0. De Ieperlingen lieten de bezoekers niet in de match komen en drukten door: 23-15 na 10 minuten. Vandermeersch opende het tweede quarter met een driepunter en zette zo zijn ploeg op weg naar een vlotte 36-27 aan de rust.

Zoals al zo vaker dit seizoen moet Melco dan even wat gas terugnemen en een quarter laten aan Proximus Spirou Basket B. In het vierde quarter bezorgt de driepunter van Devacht Melco een voorsprong van 10 punten (58-48). Met nog 5 minuten te spelen was Debrock goed voor een tweepunter en een voorsprong van 15 punten : 65-50. De laatste Ieperse korf is voor Spaens: 72-62.