VK Iebac wint derby van Rapid Langemark met 69-63

© VDB
Redactie KW

Meer dan driehonderd toeschouwers zagen VK Iebac de eerste derby in eerste landelijke winnen. Bij de rust stonden de Ieperlingen 15 punten in het krijt, maar dankzij een spectaculaire remonte boekten ze hun eerste overwinning van het seizoen. Voor de bezoekers uit Langemark is het de eerste nederlaag.

Onder impuls van Vanhaverbeke schoot Iebac het best uit de startblokken: 4-0. Deceuninck en Robaeys bezorgden de bezoekers een 4-10 voorsprong. Iebac kwam nog terug tot 9-10, maar daarna dicteerde Langemark de wet. Onder meer dankzij enkele driepunters van Dejaegher was het verdict na de eerste quarter 13-27. De maximale achterstand van de thuisploeg bedroeg 19 punten (22-41). Daarna kon Langemark de kloof niet meer uitdiepen. Het was Torreele die de ruststand met drie vrijworpen op 27-42 bracht.

Wederopstanding thuisploeg

In het derde quarter werden de alle punten van de thuisploeg gescoord door de tandem Berquin-Vanhaverbeke. Iebac kwam terug tot 49-50. In het laatste quarter kwam Iebac na lange tijd nog eens op voorsprong (54-50). Het spel ging goed op en neer. Daarna volgden er twee uitsluitingen bij de bezoekers. Dejaegher en Deceuninck moesten het veld verlaten. Tierssoone en Vandermeersch hielden de bezoekers in de race met enkele succesvolle vrijworpen (60-61). Doens scoorde dan een driepunter voor de thuisploeg en via Vandermeersch hingen de bordjes opnieuw in evenwicht. Uiteindelijk werd de match beslist met zes vrijworpen voor de thuisploeg. Ook Accou moest nog naar de strafbank na zijn vijfde fout. Het was uiteindelijk een van de uitblinkers, Berquin, die de eindscore 69-63 vastlegde.

Standen: 13-27, 27-42, 49-50, 69-63

(AP – foto Bart)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier