VK Iebac Ieper stopt met zijn eerste ploeg na dit seizoen

Een beeld uit de confrontatie tussen VK Iebac Ieper en Rapid Langemark. Beide ploegen doeken na dit seizoen hun eerste ploeg op. © VDB
Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Na Rapid Langemark besloot nu ook VK Iebac Ieper om volgend seizoen niet meer op landelijk niveau aan te treden.

Dinsdagavond liet Rapid Langemark al weten dat het na dit seizoen zijn ploeg in eerste landelijke opdoekt en nu volgen ook de buren van VK Iebac Ieper dat voorbeeld. Vrijdagavond werd de spelersgroep ingelicht door voorzitter Bernard Bode en zijn bestuur. De Ieperlingen werden vorig seizoen nog kampioen in tweede landelijke, maar hebben het dit seizoen heel wat moeilijker in eerste. VK Iebac bleef niet gespaard van blessureleed en staat momenteel op de voorlaatste plaats.

Derde provinciale

Sportieve prestaties hebben echter niets te maken met deze beslissing. Net als bij de buren van Rapid haakt ook bij VK Iebac de hoofdsponsor af en de club ziet het niet meer haalbaar om het financiële plaatje nog rond te krijgen. De club zal volgend seizoen wel nog met zijn tweede en derde ploeg in competitie aantreden. VK Iebac Two speelt dit seizoen in derde provinciale A, VK Iebac Three in derde B.

(KPL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier