Vijftiende opeenvolgende overwinning voor BC Oostende

Simon Buysse behoorde opnieuw tot de matchselectie. © a-Bart

Ook zonder Djordjevic en Salumu heeft BC Oostende zijn reeks overwinningen verlengd. De Zeekapiteins klopten Brussels met 79-52 en tellen nu een ongelooflijke openingsserie van 15 op 15.

Door een contractuur in de rug, woensdag opgelopen in de Europese match tegen Avellino, kon Salumu niet meespelen bij Oostende. Djordjevic herstelt nog van zijn knie-operatie, ondergaan in de week tussen Kerst en Nieuwjaar. Buysse behoorde opnieuw tot de matchselectie.

Toch won Oostende moeiteloos de vier kwarts tegen Brussels. Alleen in het openingskwart konden de bezoekers enigszins gelijke tred houden: 16-13. In het tweede kwart sprintten de geelhemden naar een 39-25-rustscore. Aan het halfuur was de kloof al gegroeid naar een twintiger, eerst aan 60-36, na dertig minuten aan 60-39.

BCO liet ook in het vierde kwart de opponenten niet toe dichter te komen en won de match met 79-52. Buysse naderde bij 79-50 de dertiger maar Depuydt legde de 79-52-eindstand vast.