Vierde bekerwinst op rij voor KBOB

De beker blijft aan de kust. © BV
Redactie KW

KB Oostende Bredene won zondagmiddag de Beker van West-Vlaanderen. In de finale klopte het na een sterke tweede helft Dames Basket Brugge (64-48).

Dames Basket Brugge, met vijf punten voorgift door het reeksverschil, begon zonder schroom aan de wedstrijd en diepte de kloof direct uit tot 0-9. Geldof was de bedrijvigste speelster van Bredene, maar na 11-12 tekenden de zusjes Steijns voor 12-22. Devliegher toonde eventjes haar kunnen en bracht Bredene tot 19-24 terug, maar Felke Steijns duwde haast in haar eentje door tot 19-31. Becky Massey was de reden waarom het geen echte afstraffing werd (25-33).

Defensief kwam KBOB beresterk uit de kleedkamers. DBB vond nauwelijks openingen, terwijl KBOB aan Devliegher en Geldof twee scorebakken in huis had. Slechts één fieldgoal kon Brugge optekenen in dit quarter (45-38). De kustploeg controleerde nu. Tot 47-42 kon Brugge volgen, maar dan was het Devliegher die afwisselend op de fastbreak en met shotjes van buitenuit de score opdreef. De afscheidnemende speelsters Devliegher en Geldof hadden een groot aandeel in de zege, maar de meest opvallende rol was voor Kim Heuzel die defensief een fantastische taak uitvoerde.

Eén ding is alvast zeker: KBOB One zal de beker geen vijfde keer winnen volgend seizoen, want als eersteklasser mag het niet meespelen.

(BV – foto BV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier