Vervanger Dusan Djordjevic blijft voorlopig bij huidige club spelen

Sam Hemeleers hier nog in de outfit van satellietclub KBGO.
Redactie KW

De transfer van de Amerikaan Langston Hall naar BCO dreigt op een sisser uit te draaien. Doordat het Italiaanse Cantù de speler niet meteen vrijgeeft, besluit BC Oostende wellicht door te gaan met de huidige spelerskern.

Wat is er aan de hand ? De huidige ploeg van Langston Hall, Acqua Villanesta Cantù, met ex-BCO’er Jared Berggren, kon de point guard vorige week nog niet vrijgeven. De Amerikaan die de blessure van Dusan Djordjevic moet opvangen, moest nog een competitiewedstrijd afwerken tegen Milaan vooraleer af te reizen naar de kustploeg, omdat de nieuwe aanwinst Jajuan Johnson bij Cantù nog niet speelgerechtigd was.

De Italiaanse competitie stelt echter dat men steeds twaalf profspelers op de lijst moet hebben staan, alsook dat een buitenlander steeds door een buitenlander moet vervangen worden. Forfait dreigde voor Cantù, waardoor Oostende nog niet op Hall kon rekenen voor de cruciale match in het Hongaarse Szombathely.

Vreemd genoeg blijkt nu dat Johnson zondag alsnog op het wedstrijdblad verschenen is en dat Hall plaatsnam in de tribune. Op Sportando.com stond dinsdagavond plots te lezen dat Cantù tot een overeenkomst was gekomen dat Hall nog een week bij de club zou blijven en pas begin volgende week zal worden vrijgegeven. Een vervelende situatie voor Oostende die Hall hoogstwaarschijnlijk niet meer zal aantrekken en verder zal doen met de huidige kern. Wellicht krijgt jongeling Sam Hemeleers hierdoor meer speelminuten.(SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier