“Vertrouwen opgekrikt na late zege tegen Wibac”

Emile Adams speelt sinds dit seizoen bij Sport Three bij spelers met wie hij vroeger in de jeugd nog heeft gebasket. © JVGK
Redactie KW

Zaterdagavond staat in derde provinciale de clash tussen de koplopers Wervik en Kortrijk Sport op het programma. Beide teams verloren nog maar één keer, al scheelde het maar een haar of Kortrijk had vorig weekend in Sint-Eloois-Winkel tegen zijn tweede nederlaag aangelopen.

Emile Adams startte zijn basketcarrière bij Kortrijk Sport. “Als jonge gast kon ik naar Haantjes Oudenaarde, waar ik bankzitter was bij de eerste ploeg en speelde bij de Two in eerste provinciale. Daarna volgden drie jaar Wevelgem en een jaar bij Zwevegem. Mijn terugkeer naar Kortrijk Sport was geen onverdeeld succes. Ik kreeg last van een scheenbeenvliesontsteking en liep dan nog een serieuze enkelblessure op. Daardoor miste ik wel een groot deel van de heenronde.”

Het was al een tijdje dat mijn vrienden van Sport Three me polsten om bij hen te komen spelen. Ik studeerde handelswetenschappen en had op zeker ogenblik zicht op een buitenlandse stage. Ik vond dat een goeie tussenoplossing om eerst die stage te doen en dan in de terugronde met de vrienden in de Three te spelen. Helaas voor mij ging die buitenlandse stage niet door. Zo kon ik dan toch direct starten. Momenteel doe ik stage bij een marketingkantoor in het Gentse, waar ik ook woon.”

Veel vertrouwen

“De spelers van Sport Three zijn haast allemaal spelers met wie ik vroeger heb gebasket. En we zaten ook samen bij de scouts. Een aanpassingsperiode was dus niet moeilijk, al is het wel anders spelen en zijn bepaalde tegenstanders moeilijk te kloppen. Zoals tegen Sint-Eloois-Winkel vorig weekend. Op twee minuten van het einde stonden we zeven punten achter, maar we slaagden er toch nog in om met één punt verschil te zegevieren. Dat heeft ons vertrouwen nog meer opgekrikt in het vooruitzicht van de match tegen Wervik, dat thuis zeker niet zal willen verliezen. Conditioneel en organisatorisch is onze groep erop vooruitgegaan met de samenwerking tussen onze twee coachen Tom Ghiesmans en Francis Goemaere. Natuurlijk gaan we onze plaats aan de top van de klassering verdedigen. Voor het seizoen was die ambitie er om in de top mee te draaien, we zijn nu niet van plan dat zomaar uit handen te geven.”

“We onderschatten Wervik niet. Zij hebben een sterke thuisreputatie, wij zullen daar ons enthousiasme en vertrouwen tegenover zetten. Er is al een oproep gelanceerd om zoveel mogelijk supporters te mobiliseren. Wat vocale ondersteuning is in Wervik zeker welkom. Spijtig dat Matthias Van Landuyt nog niet speelklaar is. We rekenen erop dat hij na Nieuwjaar en misschien nog eind december terug kan aansluiten“, aldus Emile Adams (24), zoon van X-Mas Tournament-medeorganisator Steph Adams. (SJK)

Zaterdag 25 november om 20.15 uur: Wervik One – Kortrijk Sport Three.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier