Verste verplaatsing van het jaar breekt Melco Ieper zuur op

Melco Ieper won vorige week nog tegen BS Waregem. (Foto VDB) © VDB
Redactie KW

Melco Ieper won vorige week nog van Bento Waregem, tweede in de stand en speelde dit weekend op Ninane Basket A, de laatste in de stand. Iedereen verwachtte zich dan ook aan een nieuwe zege maar dit werd het niet.

Op Ninane verloor Melco met 94-87 na aan de rust gelijk te hebben gestaan: 45-45. De beleving voor de Ieperlingen was dit weekend helemaal anders: van een bomvol streekduel vorige week naar een amper gevulde sportzaal deze week. Vooraf had coach Decaestecker dan ook twijfels over de haalbaarheid van een tweede opeenvolgende zege. “Na een dagtaak en een paar uur bus was het niet zo evident om hier te winnen.”

De cijfers spreken de coach niet tegen. Op het tweede quarter na verloren de Ieperlingen alle quarters: 30-27, 45-45, 74-64 en 94-87. Devacht en Dierickx scoorden samen zo goed als de helft van de Ieperse punten, beiden elk 21 punten. Dit was echter niet voldoende om met de zege te gaan lopen.

Melco staat nu 10de in het klassement en moet volgende de eerder uitgesteld wedstrijd op CUVA Houthalen-Helchteren A winnen om nog in de running te blijven voor een plaats in play off 1. (MDN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier