VERSLAG BBC Spie Izegem – Wytewa Roeselare

© VDB
Redactie KW

De topper in derde provinciale tussen het tweede geklasseerde BBC Spie Izegem en leider Wytewa Roeselare was zoals voorspeld niet voor hartlijders. In een afgeladen sporthal ‘T Sok in Kachtem trok Wytewa uiteindelijk aan het langste eind, won met 56-61 en maakt zo een zeer grote stap richting titel.

Wie een studieronde verwacht had, was er aan voor de moeite. Al na 2 seconden zette BBC Spie Izegem de toon met een eerste korf. Wytewa was zeker niet aangeslagen en reageerde onmiddellijk met een eerste tussenspurt naar 2-9. Met driepunters van Vandamme en Boone kwam Izegem terug in de wedstrijd maar moest na het eerste quarter vrede nemen met 11-17. In een prima tweede quarter werd er langs beide zijden gescoord. Izegem nam echter vlak voor rust het heft in handen en met twee bommen op het einde, waarvan één op de buzzer van De Tollenaere werd gerust met 31-25.

Ook in de tweede helft werd het talrijk opgekomen publiek verwend. Soms was het niet al te mooi basket, maar de inzet en de vechtlust van beide ploegen maakte alles goed. Roeselare sloop dichterbij en met een driepunter van Dumoulein kwam Wytewa gelijk 33-33. Wytewa bleef de betere ploeg en Pauline Pena zorgde voor de drive en ook de punten. Ook een bedrijvige Coom zorgde met een laatste korf en 2 vrijworpen voor een 42-44 stand. In het vierde quarter bleef Wytewa het koelst. Er werden heel wat fouten gemaakt, maar op de vrijworplijn was geen van de twee ploegen de betere. In een alles of niets poging probeerde Izegem nog het tij te keren, maar Wytewa bleef de sterkste en won deze topper uiteindelijk verdiend met 56-61. Een wedstrijd op het scherp van de snee, waarbij een sluwer en meer ervaren Wytewa aan het langste eind trok en zo een enorme stap richting titel zet. Voor BBC Spie Izegem is er geen man overboord want als ze de tweede plaats kunnen consolideren, spelen beide ploegen volgend seizoen in tweede provinciale.

VERSLAG BBC Spie Izegem - Wytewa Roeselare
© VDB

Quarterstanden : 11-17, 31-25, 42-44, 56-61.

Speelden voor BBC Spie Izegem two : Vandamme, Marreel, Meirhaeghe, Vanbosseghem, Tyberghien, Boone, Vandermersch, Adijns, De Tollenaere en Hollevoet.

Speelden voor Wytewa Roeselare one : Cool, Van Ruymbeke, Demeyer, Vercaigne, Vandendriessche, Pauline Pena, Rommens K, Rommens T, Dekeyser, Devos, Dumoulein en Walrave.

(PV – foto’s Bart)