Verliest BC Oostende straks hoofdsponsor aan de concurrentie?

© BELGA
Olivier Volckaert

BC Telenet Oostende mag misschien op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor. Telenet zou de Oostendse basketclub verlaten en voor concurrent Antwerp Giants kiezen.

Antwerp Giants wordt nu nog gesponsord door de haven, vandaar de volledige naam Port of Antwerp Giants. Maar Telenet zou interesse tonen om de nieuwe naamsponsor van de Antwerpse basketclub te worden, dat meldt Gazet van Antwerpen. Telenet is al sinds 2010 de naamsponsor van BC Oostende en het contract zou eind dit seizoen sowieso beëindigen. Voor Telenet had BC Oostende als naamsponsors onder meer Base, Telindus en uiteraard Sunair.

Onlangs stelde BCO nog maar een nieuwe partnership voor, eentje met Jupiler van AB InBev. BCO heeft ook een goeie samenwerking met onder meer TUI, met stevige vestiging in Oostende, en ook met KV Oostende wordt er gekeken om verder samen te werken. De arena heet ondertussen al de Versluys Dome, naar analogie met de Versluys Arena, het vernieuwde voetbalstadion. Ook een verzekeringsmakelaar was geïnteresseerd om naamsponsor te worden van de BCO-arena.

“Aanvankelijk hadden we een contract van drie seizoenen met Telenet. Al in het tweede seizoen volgde een eerste uitbreiding van die overeenkomst. Zowel onze club als het bedrijf waren steeds heel tevreden over de samenwerking. Samen hebben we heel positieve seizoenen beleefd en we hopen dat dit seizoen zijn bekroning vindt in één of twee nieuwe trofeeën. We wisten wel al dat Telenet het huidige contract, dat op 30 juni 2016, niet zal verlengen“, bevestigt Marijke Schaepelinck, algemeen coördinator van BC Telenet Oostende, het nieuws. “Telenet zal wel op een andere wijze onze club nog sponsoren. Zelf kijken we intens uit naar een nieuwe hoofdsponsor.”

(OVG/PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier