Verdiende stuntzege van Oostende tegen toppers uit Tenerife

Salumu zorgde na een indrukwekkende drive voor een 38-38-evenwicht halverwege het duel. © BELGA
Redactie KW

Met een puntgave prestatie heeft Oostende groepsleider Tenerife met 66-62 verslagen op de vijfde speeldag van de Basketball Champions League. De geelhemden oogstten applaus van de kenners op alle banken.

Tenerife mag dan nieuw zijn aan het Europees firmament, het is wel een rijzende ster. In de Spaanse competitie, die toch beschouwd wordt als de sterkste van Europa, doen enkel Real Madrid en Barcelona – twee Euroleagueteams – het na acht speeldagen beter dan hen.

Katic (6 op 8) was meteen efficiënt. Salumu – met neusmasker – en Gillet haalden snel hun afstandswapen uit de sporttas. In de zevende minuut stapte Antwerp-boegbeeld Mwema in het Oostends shirt op het parket. Behoorlijk debuut overigens.

Likkebaardende supporters

Newbill, Gillet, Kuridza (bom) en Walden (dunk na steal op Bassas) sprintten vroeg in het tweede kwart van 22-20 naar 33-22. Tenerife nam bij 36-38 de leiding over maar Salumu zorgde na een indrukwekkende drive voor een 38-38-evenwicht halverwege het duel.

Met nog meer verdedigende intensiteit pakte Oostende het derde en vierde kwart aan. Na het halfuur (55-52) joegen Kuridza, Salumu en Katic de voorsprong naar zeven eenheden: 64-57. Nadat White met een bom tot 64-62 naderde, gaf Djordjevic (8 assists) de verdiende stuntzege niet meer uit handen. Gillet zette ook een beresterk blok op White. De 20 assists wijzen op de collectieve sterkte van Oostende dat slechts tien balverliezen leed, waarvan de helft in het vierde kwart. De Oostendse supporters likkebaardden. Wat een superzege!

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier