Uitsluitingen voor Gjergja en Debaere blijven zonder gevolg

Dario Gjergja was zondagavond niet te spreken over de scheidsrechters van dienst. © BELGA
Redactie KW

Dario Gjergja en Philip Debaere mogen woensdagavond allebei op de bank zitten tijdens de vierde play-off-finalewedstrijd tussen BC Oostende en Brussels.

Aan de schorsingen van coach Dario Gjergja en sportief manager Philip Debaere in de laatste halve minuut van de derde finale tussen Oostende en Brussels geeft de basketliga geen verder gevolg. De bevoegde play-offcommissie heeft de televisiebeelden herbekeken en alle betrokkenen beluisterd. De uitsluiting van Dario Gjergja door ref Vincent Delestrée wordt als voldoende beschouwd. “Bij die fase had ik echt niets gedaan“, zuchtte Dario Gjergja, die dus gelijk kreeg want hij hoorde ook geen voorwaardelijke straf.

Ander scheidsrechterlijk trio

Philip Debaere krijgt een voorwaardelijke boete van 250 euro. “Ref Nick Van Den Broeck gaf me ostentatief een flesje dat supporters op het terrein hadden gegooid. Ik draaide me om en gooide het weg. Maar ik kende de pech dat het flesje op een stoel viel en opnieuw de lucht in vloog“, deed Debaere zijn verhaal. Velen ergerden zich zondagavond aan de bizarre beslissingen en soms ronduit verkeerde calls van de nochtans ervaren scheidsrechter Van Den Broeck en Delestrée. Maandagavond maakte de basketliga op zijn website al bekend dat het trio Geller-Denis-Krehic de match in Neder-over-Heembeek zal leiden.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier