U21 van K-BTK speelt final four

Redactie KW

De juniores mogen zich zo meten met de absolute Vlaamse basketbaltop.

De juniors wonnen zondagmiddag verdiend met 77-44 tegen Jeugd Gentson en kwalificeerden zich met nog een wedstrijd te gaan voor de prestigieuze Final Four. Daarin wachten met onder meer Antwerp Giants en Guco Lier zeer zware tegenstanders.

De club wou er een feest van maken, want voor het eerst in de geschiedenis van de club kon een jongensploeg die Final Four bereiken. Het wérd een feest en na afloop werd duchtig gevierd door de ploeg en de entourage. “Het was een heel leuke ervaring voor mijn ploeg om voor zoveel volk te spelen. Ik moet de club bedanken voor de animatie met het oplopen van jeugdspelertjes, het regelen van een DJ, enzoverder. Ik feliciteer mijn ploeg om al die jaren lang zo veeleisend te zijn behandeld geweest. En samen plukken we daar nu de vruchten van”, genoot een heel trotse coach Bert Wyseur na afloop.

Bij de spelers kwam er zelfs champagne aan te pas. “Dat het voor ons zo’n groot feest is en dat we inderdaad eens zot doen, is volledig normaal”, verteltkapitein Lars Wastyn. “We hebben hiervoor met de meeste spelers vier jaar lang voor gewerkt. Intussen meer dan 400 trainingen lang. En drie seizoenen geleden haalden we zelfs niet eens de top 24. De progressie van deze groep en vooral de schitterende mentaliteit is enorm. De ontlading is dan ook het resultaat van die vier jaar hard werken. De beloning doet ontzettend veel deugd.”

KBTK beschikt met amper 44 punten gemiddeld tegen over de beste defense van Vlaanderen bij de u21.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier