U16 van Bebita Eernegem op een zucht van de titel

De U16 van Bebita Eernegem
Redactie KW

De U16 van Bebita Eernegem vierden afgelopen weekend de titel in eigen huis. Eigenlijk was dat nog een weekje te vroeg, er moet dit weekend gewonnen worden, anders komt het nog tot een testwedstrijd met ACJ Brugge.

Eernegem heeft nu een wedstrijd voorsprong, maar kan dus nog bijgehaald worden. En dan telt het onderlinge saldo niet bij de jeugd. “Dat wist ik helemaal niet”, reageert coach Jeroen De Smedt als wij hem op de specifieke regels van de jeugdcompetities wijzen. “Al kan het in die laatste wedstrijd normaal niet meer fout lopen.”

“We hebben het succes van deze groep te danken aan het feit dat ze heel goed aan mekaar hangen. Ze zijn enorm gemotiveerd en werken goed samen. In deze groep van negen spelers zijn er zes tweedejaars en die grossieren provinciale titels. Ook als ze eerstejaars waren speelden ze altijd mee voor de titel. Een echte kampioenenploeg dus.”

“Ik ben ontzettend trots op mijn spelers die nog maar eens hun reputatie bevestigden. Het merendeel wordt U18, maar ik blijf bij geen enkele lichting. Vanaf volgend seizoen werk ik als sportief coördinator binnen de club en blijf ik zelf speler. Maar een jeugdploegje coachen zal ik niet meer doen. De spelers die ik dit jaar onder mijn hoede had hebben het nodige talent om het binnenkort ook tot in de One te schoppen. Je hoort zeker nog van hen. Maar nu eerst dit weekend winnen en absoluut zeker zijn van de titel,” besluit De Smedt. (BV-Foto BV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier