U12A van basketclub Zedelgem is kampioen

De U12 van Zedelgem
Redactie KW

Met nog één wedstrijd te gaan, mag Lions Zedelgem U12A zich al kampioen noemen na een vlotte overwinning tegen Blankenberge, de tweede in de stand.

“Ik had niet gedacht dat het zo gemakkelijk ging gaan. Maar het klopt dat we dit jaar konden rekenen op een sterk team” vertelt coach Danny Claeys. “Dit is het derde jaar dat ik hen onder mijn vleugels heb en met de nodige discipline en werkkracht zijn we tot dit resultaat gekomen. Maar volgend seizoen moet ik afscheid van hen nemen want ze gaan, buiten een tweetal spelers, allemaal een categorie hoger spelen. Bij ons was Tristan Everaert van grote waarde met zijn lengte. Infeite is hij nog eerstejaars maar hij zal reeds de overstap maken naar de U14. Hopelijk kunnen we hem nog in onze rangen houden maar dat wordt moeilijk. We beschikken niet over een landelijke ploeg en daar hoort hij wel thuis.”

“Volgend seizoen gaan we van start met elf ploegen in competitie in plaats van negen. We krijgen een toevloed aan jeugdspelers en dat resulteert in een extra ploeg pre-microben en pupillen. De club is in volle bloei, alleen is het niet gemakkelijk om de nodige trainers te vinden. Ook onze accommodatie barst uit zijn voegen. Tijdens onze paasdriedaagse hadden we 68 spelertjes verdeeld over drie velden op onze vloer. Dit was een beetje van het goede teveel” besluit hij. Op de foto zie je rechtstaand v.l.n.r. Ilias Dehaemers, Robbe Vandelanoote, Kobe Bogaert, Tristan Everaert en coach Danny Claeys. Zittend v.l.n.r. Viktor Vermeulen, Kobe Thorrez, Kjartan Hellebuyck, Seppe Dedecker.

(GD-Foto GD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier