U12A Basket@Sea pakt overtuigend de titel

Redactie KW

De U12A van Basket@Sea 592 pakte in de provinciale A-reeks de titel. De ploeg van coach Nancy Clement hield in de eindstand één wedstrijd voorsprong over op eerste achtervolger K-Basketteam Kortrijk A.

Toch was de titel geen vanzelfsprekende zaak, daar zijn ook de twee nederlagen als kampioen een duidelijk element van. In het verleden pakte een ploeg meestal de titel zonder ook maar één verliespartij. “Een nieuw samengestelde ploeg tot één geheel kneden is zeker niet evident”, vertelt coach Nancy Clement. “Maar mijn spelers waren ambitieus en leergierig. Elk van hen heeft de nodige stappen gezet en ze zijn allemaal gegroeid in hun manier van spelen. Zo hebben ze allemaal hun steentje bijgedragen tot deze titel. Het belangrijkste blijft bij Basket@Sea om spelers op te leiden en beter te maken. Ze mogen dan ook trots zijn, ze hebben het uitstekend gedaan. Ook de begeleiders maken deel uit van het team, zij stonden altijd klaar om te helpen waar dat nodig was.”

“We hebben dit succes vooral te danken aan het feit dat we een team zijn en ook als een team spelen.” Zij maakten deel uit van de kampioenenploeg: Warre Bogaert, Mathis Brackx, Lars Coppejans, Thiebe De Canck, Wout De Kimpe, Noor Devos, Beau Hillebrant, Alec Van Gyseghem, Niels Vandekerckhove en Ilias Van Hecke. Coach Nancy Clement werd bijgestaan door afgevaardigden Koen De Canck, Stien Storme en Johan Van Hecke. (BV-Foto BV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier