Tweede zege voor BC Oostende in de Champions League

© VDB
Redactie KW

Het jonge BC Oostende heeft de ervaren Poolse landskampioen Zielona Gora voetje gelicht. De geelhemden haalden het met 82-78.

Vier bommen van Kesteloot, Salumu, Fieler en Mihailovic voedden het openingskwart waarin Oostende zijn vijfpunten-voorsprong (23-18) niet kon vasthouden. De Polen, sterk in de offensieve rebounds, namen het heft in handen tijdens het tweede deel. Na 32-34 deden Fieler, Jekiri en Salumu aan een hoog tempo de score naar 40-34 kantelen.

Oostende vatte het derde kwart sterk aan. Salumu en Jekiri verbreedden het verschil tot 58-43 maar een Pools 0-14-antwoord verraste de Oostendenaars. De kustploeg verloor te vaak de balen betaalde dat ook cash.

Na een technische fout voor Gjergja klom Zielona Gora naar 61-64. Bij 72-74 namen Jekiri en co opnieuw afstand van hun opponenten. Fieler bombardeerde hen op voorsprong met nog 2’02” op de klok. Djordjevic regisseerde de volgende acties. Na vrijworpen van Jekiri en Salumu scoorde Djodjevic met een lay-up en twee vrijworpen. Djordjevic (14 punten, 6 rebounds en 5 assists) bewees opnieuw dat hij de sleutelfiguur van zijn team is. Met deze tweede overwinning vindt Oostende aansluiting bij de middenmoot in de Champions League.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier