Tweede titel op rij voor U14 van BBC Koksijde

Coach Stijn Cockheyt deed het vorig weekend met deze spelers: Mathisse Cochez, Jarne Ampoorter, Arthur Debruyne, Diëgo Delay, Wannes Francois, Kevin Lambregt en Matteo Dobbelaere.
Redactie KW

De U14 van BBC Koksijde is voor het tweede jaar op rij kampioen in de provinciale B-reeks. Coach Stijn Cockheyt neemt in schoonheid afscheid van zijn talentenvolle groep.

Het bleef tot op de laatste speeldag spannend, Koksijde had de zege nodig in Kortrijk om de titel te pakken. “Het is een vergelijkbaar seizoen als het vorige”, opent de coach. “Zeker als we onze verdediging onder de loep nemen. Vanuit een goede defensieve organisatie gaven we de tegenpartij weinig open ruimte. Op aanvallend vlak zijn we aan de slag gegaan met een collectievere aanpak, waarbij vaak extra opties tot punten leidden. Een grote basis van elf spelers is voor elke trainer aangenaam werken.”

Coach Stijn heeft al een legertje aan Koksijdse spelertjes opgeleid en blijft ook steeds zijn principes trouw. “We hebben er een leuk en sportief seizoen opzitten, tegen ploegen die met een grote verscheidenheid aan verdediging en aanval speelden. Om telkens gepast te reageren, hebben we de spelers een nieuw pallet aan skills kunnen leren en deze hebben ze goed opgenomen. Dit zonder in de valkuil van tactieken voor oudere leeftijdsgroepen te vallen.”

Cockheyt stopt na dit seizoen met de spelersgroep te begeleiden. “De meeste spelers in de huidige U14 en ikzelf hebben nu al drie seizoenen samengewerkt. Hoog tijd dus voor een trainerswissel en hopelijk brengt de nieuwe samenwerking hen en de trainer evenveel voldoening zoals ik die heb mogen kennen met deze spelersgroep.” (BV)

Zij maakten deel uit van de kampioenenploeg: Jarne Ampoorter, Mathisse Cochez, Arthur De Bruyne, Diëgo Delay, Matteo Dobbelaere, Wannes Francois, Kevin Lambrecht, Gvidas Santokis, Ilias Verstraete, Julan Verstraete en Xander Victor. Ploegafgevaardigden waren Peter Francois, Jennifer Lyonnaz, Petra Pauwels en Sanne Vanden Berghe.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier