Tweede dag Beker van West-Vlaanderen basketbal voor de jeugd

De U21 van Kortrijk en Ieper speelden de finale. © ELD

In Sportcampus Lange Munte werd dag 2 afgewerkt van de West-Vlaamse bekers voor de jeugd. DS Waregem bleef ook op dag 2 foutloos met zeges bij de U14 en U19. De U21 van Kortrijk Sport en de U16 van BC Oostende waren de andere winnaars.

De eerste partij op het programma was tussen de U14 van DS Waregem en K-Basketteam Kortrijk. Beide ploegen losten elkaar niet tot aan de rust. Kortrijk kon met een bonus van 2 punten de tweede helft aanvatten: 30-32. Het sein voor de meisjes van coach Tanja Popivoda om een versnelling hoger te spelen. Het resultaat: 28-7 in de derde periode. De slotperiode was een maat voor niets waarin BTK nog milderde tot 74-62. Verdiende zege voor Waregem die na de Vlaamse nu ook de West-Vlaamse beker pakt.

Om 11 uur was het de beurt aan de U16 jongens van BM Waregem en BC Oostende. De kustjongens, ook al Vlaams kampioen, hadden het knap lastig met een gretig Waregem. Van 12-14 ging het naar 29-31 aan de rust. Ook in de tweede helft gaven beide teams elkaar geen duimbreed toe: 49-51 na 30 minuten. Tot diep in de slotfase maakte Waregem aanspraak op de zege, maar de jongens van coach Mario Lusyne klaarden de klus uiteindelijk toch. Het aangename kijkstuk eindigde in 62-74.

DS Waregem tegen Blue Cats Ieper was de finale bij de U19 meisjes. Ieper ging goed van start en bleef vlot in het zog van DS. Pas diep in de tweede periode kregen we een kloofje: 38-28 aan de rust. Waregem hield ook na de koffie het tempo hoog houden en diepte de kloof uit tot 54-38 na driekwart spelen. De Blue Cats bleven tot op het einde strijden maar de kloof dichten zat er niet meer in. Eindstand 62-74.

Tot slot kregen we bij de U21 jongens het duel tussen thuisploeg CB Kortrijk Sport en Melco Ieper. Kortrijk maakte meteen zijn intenties duidelijk: 8-0. Melco gapte naar adem maar beperkte de schade tot 20-11 na 10 minuten. Een tussenspurt leverde zelfs een 22-22 stand op. De thuisploeg herpakte zich en ging toch rusten met een bonus van zeven punten: 35-28. Ook in de tweede helft bleef Ieper knokken om de kloof te dichten maar kwam geen stap dichterbij na 30 minuten: 53-43. De slotperiode was er eentje om duimen en vingers af te likken. De Ieperlingen kwamen zowaar op enkele punten terug maar de roodhemden trokken uiteindelijk verdiend aan het langste eind. Eindstand 66-61.