Twee zege op rij voor BM Waregem

Bent Merkschoenen Waregem lijkt de trein op de rails gekregen te hebben. Het boekte tegen Alsavin Belgrade zijn tweede zege op rij. Het werd 64-70.

In de tweede klasse van het herenbasket heeft BM Waregem terug het goede ritme te pakken. Het begon heel gretig aan de wedstrijd, maar een gedreven hekkensluiter hield makkelijk stand tegen de West-Vlamingen, 22-23. Belgrade nam het roer over en sloeg een vijfpuntenkloof bij de rust, 40-35. BM probeerde via Tuluka de bakens te verzetten maar een gretige thuisploeg bleef op voorsprong, 52-46 na 27 minuten. Waregem bleef niet bij de pakken zitten en zette nog voor het ingaan van de slotperiode de puntjes op de i. Met nog zes minuten te spelen kwam het op voorsprong (57-58) en gaf die niet meer uithanden. Uitblinker Tuluka knalde enkele driepunters binnen en de bezoekers stevenden af op een broodnodige zege. Guillemyn deed ook nog zijn duid in het zakje waardoor de drie punten niet meer in gevaar kwamen. Collectief sterke prestatie van Waregem die opklimt naar de tiende plaats. Doel blijft play-offs (top 8) halen. Zondag ontvangt het Gistel Oostende in De Treffer. (ELD-foto ELD)

Quarterstanden: 22-23/40-35/55-53/64-70

Speelden: Denoulet, Samaey 8, Van Hulle 4, Guillemyn 9, Foucart 10, Dhondt, Bruyneel 3, Linskens 14, Tuluka 22.