Twee Amerikaanse guards bereiken akkoord met Oostende

Devonte Newbill is één van de twee nieuwe guards van kampioen Oostende. © MAXPPP
Redactie KW

Landskampioen BC Telenet Oostende heeft met de transfers van twee Amerikaanse spelers zijn kern klaar voor het volgend seizoen.

Oostende heeft een overeenkomst voor één seizoen afgesloten met de Amerikaanse guard Corey Walden (23, 1m88). Vorig seizoen verdedigde Corey Walden in de Amerikaanse NBDL de kleuren van Main Red Claws. “Hij is een sterk verdedigende point guard die vooral bekwaam is om via de drive te scoren of de extra pass te vinden. Corey is offensief veelzijdig (37% aan driepunters) en hij kan dus ook op de shooting-guard-positie aardig uit de voeten”, zegt sportief manager Philip Debaere die van hem voor het team een extra boost op beide posities verwacht.

Met de Amerikaanse shooting guard Devonte Jerrell “DJ” Newbill (24, 1m93) bereikte Oostende een akkoord voor twee seizoenen. “DJ is een fysische, creatieve en scorende shooting guard die in zijn laatste college-jaar als matchgemiddelde twintig punten scoorde. Wij verwachten dat hij één van de speerpunten van onze aanval zal worden”, zegt Philip Debaere. “Na een eerder teleurstellende eerste professionele ervaring in Europa bij het Franse Asvel Villeurbane en het Turkse Akhisar Belediyespor is hij erop gebrand om zijn talenten volop te laten zien. Wetende dat hij zeer competitief ingesteld is geloven wij er sterk in dat hij perfect zal passen in onze ploeg.”

(P.R.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier