Tulikivi Deerlijk wint slotmatch in Top Division Women 1 van KBOB

© Foto EL

In de play-downs van de Top Division Women 1 heeft Tulikivi Deerlijk de punten thuis gehouden tegen D-Glas Oostende Bredene. In een aardig gevulde Gaverhal werd het 79-60.

Deerlijk moest het stellen zonder de geblesseerde Nele Poffyn (hand), KBOB kon op zijn beurt geen beroep doen op Axelle Peel (rug) en Aude Bernaert (knie). De bezoekers begonnen verschroeiend aan de partij. In een mum van tijd stond het met een bonus van 11 punten, 8-19. Deerlijk was echter niet van slag en knokte zich terug in de wedstrijd via onder meer twee bommen van Lisa Foucart: 23-29 na 10 minuten.

De thuisploeg zette de achtervolging verder in en ging op en over KBOB, zo stond het 33-29 na 15 minuten spelen. Het duurde zeven minuten in de tweede periode vooraleer de bezoekers tot scoren kwamen. Tulikivi ging met een voorsprong van zes punten de kleedkamer in: 42-36. Ook in de tweede helft kwamen de bezoekers aanvankelijk moeilijk tot scoren. Tulikivi profiteerde optimaal en ging met een voorsprong van 13 punten de slotperiode in. Het vat was bij Oostende bijna leeg waardoor de thuisploeg zijn voorsprong uitdiepte tot 19 punten. Eindstand 79-60. Deze overbodige partij stond vooral in het teken van het afscheid van Deerlijkspeelsters Evi Wezenbeek en Eline Verbeest. Beide dames zetten een punt achter hun actieve basketbalcarrière en werden in de bloemetjes gezet. Bij KBOB One speelden Billie en Becky Massey hun laatste partij. De zusjes trekken volgend seizoen naar SKW.