Tulikivi Deerlijk walst over Jeugd Gentson

Lien Delmulle zorgde voor maar liefst 17 punten. - © EL

In de Top Division Women One heeft Tulikivi Deerlijk zondagvoormiddag de vloer aangeveegd met Jeugd Gentson. Het werd 69-40.

Deerlijk die het moest stellen zonder de geblesseerden Shamira Linskens en Louise Platteau nam meteen het heft in handen (7-2) en stoomde door tot 19-10 na tien minuten. Via Silke Storme (13 punten in de eerste helft) bouwde het zijn voorsprong uit tot 22 punten aan de rust, 37-15. Een defensief sterk acterende thuisploeg bleef ook na de rust het gebeuren onder controle houden. Evi Wezenbeek heerste in het luchtruim en Lien Delmulle (17p) zorgde samen met Kim Snauwaert (15p) dat de voorsprong verder aangedikt werd tot 29 punten. Collectief sterke prestatie voor de dames van coach Benny Mertens die terug wat ademruimte krijgen met het oog op play-offs.

Quarterstanden: 19-9/37-15/44-26/69-40

Speelden: Poffyn 6, Storme 15, Degels 6, Delmulle 17, Verbeest, Raman, Snauwaert 12, Deneve 4, Wezenbeek 4 (10 reb.), Foucart 5.