Tulikivi Deerlijk vlot voorbij KBOB

Silke Storme (25 punten en 7 rebounds) kende geen genade met KBOB. © EL

In de Top Division 1 bij de dames stond zondagmiddag het West-Vlaams duel tussen Tulikivi Deerlijk en KB D-glas Oostende Bredene op het programma. Deerlijk trok vlot aan het langste eind. Het werd 72-51.

Beide ploegen die een zege konden gebruiken begonnen aarzelend aan de partij, 2-4 na vijf minuten. Onder impuls van uitblinkster Silke Storme sloeg de thuisploeg een eerste kloofje:17-10. KBOB, voor het eerst met hun Amerikaanse aanwinst Alexia Cymone Adams, vond in de tweede periode amper de weg naar doel waardoor Tulikivi zijn voorsprong uitdiepte tot 12 punten aan de rust:26-14. Onder impuls van Storme stond na vier minuten spelen in de tweede helft de twintiger reeds op het bord: 39-19. Poffyn gezorgde Tulikivi een maximale voorsprong van 26 punten vanop de vrijworplijn. Naomi Surgeloose bracht haar ploeg nog terug tot op 72-47 met 8 punten op rij. Lisa Grymonprez nam de laatste vier punten voor haar rekening en zette de 72-51 op het bord.

Quarterstanden: 17-10/26-14/51-28/72-51

Deerlijk: Poffyn 7, Storme 25, Degels 6, Delmulle 13, Verbeest 6, Raman 3, Snauwaert 6, Wezenbeek 2, Foucart 4.

KBOB: Peel 6, Grymonprez 9, Bernaert 5, Deforche 3, Bi. Massey, Heuzel, Surgeloose 14, Buysse 2, Bollenberg, Fransen 8, Be. Massey 2, Adams 2.