Tulikivi Deerlijk verliest van Liège Panthers

Nele Poffyn van Tulikivi Deerlijk. © ELD

Tulikivi Deerlijk is er niet in geslaagd om de laatste wedstrijd van de reguliere competitie naar zijn hand te zetten. Tegen de Liège Panthers werd het 72-63.

Tulikivi begon het best aan de partij (0-4). Via Henket zette de thuisploeg al vlug orde op zaken en sprokkelde een bonus van 6 punten bijeen, 12-6. Een bedrijvige Evi Wezenbeek bracht haar team echter langszij, 13-13. De thuisploeg kon toch de tweede periode ingaan met 23-17. In deel twee liep de voorsprong van Liège op tot maximaal 8 punten. Lisa Foucart bracht Deerlijk terug tot 25-24 met een bom. Beide ploegen bleven in elkaars buurt tot aan de rust, 33-32.

Hetzelfde spelbeeld kregen we ook na de koffie. De bezoekers liepen even via Silke Storme uit tot 41-46, maar toch stonden de bordjes na 30 minuten spelen op 46-48. Onder impuls van Nele Poffyn nam Tulikivi terug de leiding, 51-55. Met nog 2.55 op de klok stond de stand op 61-62, maar toen misten de West-Vlamingen al hun pogingen waardoor Liège nog vlot de overwinning binnenhaalde.