Tulikivi Deerlijk stap dichter bij play-offs

Damesbasketbalclub Tulikivi Deerlijk nam na een spannend duel de maat van CEP Fleurus in de slotfase. Het werd 69-63.

Deerlijk begon zonder de geblesseerde Shamira Linskens het best aan de wedstrijd (13-7). De bezoekers kwamen via Polizotto terug aansluiten (14-14) maar onder impuls van Verbeest kon toch met een bonus van 7 punten de tweede periode aangevat worden. Fleurus begon met een 0-7 waardoor alles opnieuw te doen was. Deerlijk kreeg in de eerste helft maar liefst zes driepunters om de oren, 36-36 ruststand. Ook na de koffie hielden beide teams elkaar in evenwicht, 49-49 na dertig minuten. Onder impuls van Lien Delmulle kwam de thuisploeg zes punten voor en gaf die niet meer uit handen. Charlotte Naessens mocht de eindstand op het bord zetten, 69-63. Door deze winst komt Tulikivi op een gedeelde zesde plaats. Zaterdag trekt het naar Namen.

Quarterstanden: 23-16/36-36/49-49/69-63

Speelden: Poffyn 2, Delmulle 7, Storme 3, Degels 6, Boucquey 11, Verbeest 7, Raman 2, Snauwaert 8, Deneve, Naessens 7, Wezenbeek 5