Tulikivi Deerlijk pas in slotperiode onderuit tegen SKW

In de achtste finale in het teken van de Beker van België bood Tulikivi Deerlijk aardig wat weerwerk tegen Sint-Katelijne-Waver. Na een genietbare partij werd het 56-67.

Nauwelaers opende voor de bezoekers de score, maar Lisa Foucart antwoordde met vijf punten op rij voor Tulikivi dat doorstoomde naar 13-4 en 17-9 na 10 minuten. SKW begon het best aan de tweede periode (17-16) maar via Storme ging het toch de rust in met 27-21. Twee bommen op rij van De Baets brachten de bezoekers meteen na de rust langszij, 27-27. Na 5 minuten spelen in de derde periode kwamen de bezoekers voor het eerst op voorsprong, 33-36. Via Nauwelaers liep het maximaal negen punten uit, maar Degels milderde tot 42-48 na een half uur spelen. Tot 49-52 bleef Deerlijk in het spoor, maar onder impuls van Leemans diepten de bezoekers hun voorsprong uit tot 51-64. Vervaet zette voor SKW met een driepunter de eindstand op het bord. Deerlijk kan zich nu volledig concentreren op de competitie.

Quarterstanden: 17-9/27-21/42-48/56-67

Speelden: Poffyn 4, Storme 13, Degels 2, Delmulle 4, Verbeest 5, Raman 6, Snauwaert 6, Wezenbeek 4, Foucart 12.