Tulikivi Deerlijk pas in slotperiode onderuit tegen Belfius Namen

Isabelle Degels was goed voor 10 punten. © ELD

In de Top Division Women 1 maakte Tulikivi Deerlijk het profteam Belfius Namur Capitale knap lastig. Na een aangename partij gingen de Walen met een 68-83 zege naar huis.

Foucart opende de score voor de thuisploeg met een driepunter. Tot 8-8 kon Deerlijk nog bijbenen. Namen plaatste een tussenspurt (10-19) maar slaagde er dan 5 minuten niet meer in te scoren. Tulikivi sloop terug in de partij, 17-19 na 10 minuten. Raman knalde met een driepunter de thuisploeg na drie minuten spelen in de tweede periode op voorsprong, 29-28. De Waalse profs hadden het knap lastig met een goed georganiseerd Deerlijk. Via Traore kon Namen dan toch een kloofje slaan bij de rust, 37-44.

Via Silke Storme kwam de thuisploeg terug tot op drie punten (54-57) na 8 minuten spelen in de derde periode. In de slotperiode was het Namen die het laken dan toch definitief naar zich toe trok. Sissoko zette de 68-83 eindstand op het bord. Verdienstelijke partij van Deerlijk die op de voorlaatste plaats blijft hangen.

Quarterstanden: 17-19/37-44/54-67/68-83

Speelden: Poffyn 16, Storme 14, Degels 10, Delmulle 4, Verbeest 4, Raman 13, Snauwaert 4, Wezenbeek, Foucart 3.