Tulikivi Deerlijk onderuit tegen DBC Houthalen

Tulikivi Deerlijk, die zich eerder al wist te plaatsen voor de play-offs, ging in eigen huis de boot in tegen Houthalen. Het werd 60-72.

De thuisploeg begon heel gretig aan de wedstrijden en kwam na vijf minuten spelen 8-0 voor. Via Nele Poffyn ging het naar 18-10 na tien minuten spelen. In de tweede periode stapelden de slordigheden zich op bij Deerlijk waardoor Houthalen terug de aansluiting vond en ging rusten met 34-35. De bezoekers roken bloed en gingen op hun elan door na de pauze. Deerlijk kreeg het moeilijk en stond al vlug 15 punten in het krijt, 38-53. Acht punten op rij van Lien Delmulle deden echter de hoop weer opleven bij Tulikivi. In de slotperiode kwam het via Degels terug op voorsprong maar (56-55) vanaf dan domineerde Houthalen het gebeuren. Vanop de vrijworplijn beslisten de bezoekers de wedstrijd, 60-72. Deerlijk blijft zevende en een duel tegen DS Waregem in de play-offs komt dichtbij.

Quarterstanden: 18-10/34-35/48-55/60-72

Speelden: Poffyn 11, Delmulle 14, Storme 6, Degels 8, Boucquey 9, Verbeest 5, Lenssens, Raman, Snauwaert 2, Naessens 3, Wezenbeek 2.