Tulikivi Deerlijk onderuit bij hekkensluiter DBC Houthalen

Silke Storme. © EL

In de Top Division Women One verloor Tulikivi Deerlijk voor de derde keer op rij. Op het veld van DBC houthalen werd het 60-51.

Deerlijk die het moest stellen zonder de geblesseerden Platteau en Linskens hielden in de beginfase gelijke tred met de thuisploeg: 14-11. In de tweede periode bouwde Houthalen zijn voorsprong uit tot maximaal 10 punten (30-20). Ook na de rust bleef de kloof binnen de perken waardoor Tulikivi na 30 minuten spelen tot op 46-40 terug kwam. Deerlijk bleef in zijn kansen geloven en met nog 2.55 min te gaan stonden de bordjes gelijk, 47-47. Met nog minder dan één minuut te spelen en 51-51 mocht de thuisploeg vanop de vrijworplijn de overwinning thuis houden.

Quarterstanden: 14-11/30-23/46-40/60-51

Speelden: Storme 10, Delmulle 10, Degels 4, Verbeest 7, Wezenbeek, Poffyn 13, Raman, Snauwaert 2, Foucart 2, Deneve.