Tulikivi Deerlijk nipt onderuit bij Gentson

In de hoogste klasse van het damesbasket trok Tulikivi Deerlijk nipt aan het kortste eind tegen Jeugd Gentson. Na een beklijvende slotfase werd het 64-62.

Gentson begon het best aan de partij en liep tot 21-9 uit. Deerlijk milderde nog via Verbeest bij het ingaan van de tweede periode, 21-11. Onder impuls van Angele Boucquey kwamen de bezoekers na nog geen twee minuten spelen terug tot op 3 punten. Lang duurde de opflakkering niet waardoor de thuisploeg met 41-33 de rust inging. Beide teams hielden elkaar na de pauze in evenwicht, Deerlijk klom tot op gelijke hoogte (50-50) maar ging toch de slotperiode in met 55-50. Tulukivi bleef in de slotperiode in zijn kansen geloven en klom op 1 minuut voor het einde op voorsprong via uitblinkster Boucquey. Gentson bezegelde echter het lot vanop de vrijworplijn. 64-62 eindstand.