Tulikivi Deerlijk neemt vlot de maat van Blue Cats Ieper

In de play-downs heeft Tulikivi Deerlijk een flinke stap richting behoud gezet. In sporthal Gaverhal was Crack Blue Cats Ieper geen partij. Het werd 78-53.

Deerlijk nam de beste start, 10-5 na 5 minuten. La Toya Drake (8ptn in de eerste helft) hield Ieper in de wedstrijd, 17-17. Onder impuls van Evelien Maes plaatste de thuisploeg een 10-0 in de tweede periode. Ieper hapte naar adem maar Tulikivi ging op zijn elan verder, 40-26 ruststand. Na de pauze duwde de thuisploeg het gaspedaal helemaal in en de twintiger stond al vroeg op het bord, 54-33. Via Angele Boucquey (20ptn) en Isabelle Degels (16ptn) stoomde het door tot 62-38. Ieper kon nog even milderen maar kwam niet meer dichter dan 20 punten. Deerlijk freewheelde naar winst, 78-53. Meteen de eerste overwinning. Ieper komt in nauwe schoentjes.