Tulikivi Deerlijk naar play-downs na verlies bij Monceau

Kapitein Eline Verbeest werkt zich voorbij Adina Stoiedin.

In de Top Division Women 1 is Tulikivi Deerlijk er niet in geslaagd om de play-downs te ontlopen. Op het veld van Spirou Monceau trok het met 63-42 aan het kortste eind en zag zo zijn laatste kans op play-offs verloren gaan.

Deerlijk begon aarzelend aan de partij (7-3 na 5 minuten). Via een bom van Lisa Foucart bleef het toch aanklampen. De thuisploeg liep uit tot 10-3 maar terug Foucart hield haar ploeg in de wedstrijd met opnieuw een driepunter (10-6). Na 8 minuten spelen nam Silke Storme haar rol over met zes punten op rij, 11-12 na 10 minuten. Via Raman namen de bezoekers 5 punten voorsprong (15-20) maar lang bleef die bonus niet op het bord. Thuisspeelster Ballau ontpopte zich tot matchwinnaar en knalde haar ploeg naar een 33-22 aan de rust. Ook na de pauze bleef Monceau het best afwerken. Na 7 minuten spelen stond de maximale voorsprong van 25 punten (50-25) op bord. In de slotperiode controleerde Spirou de partij. Deerlijk kon geen vuist meer maken. 63-42 eindstand. Door dit verlies moet Deerlijk de weinig benijdenswaardige play-downs afwerken.

Spirou Monceau – Tulikivi Deerlijk: 63-42.

Quarterstanden: 11-12/33-22/51-28/63-42.

Speelden: Poffyn 7, Storme 14, Degels 5, Delmulle 3, Verbeest, Raman 5, Snauwaert 2, Deneve, Foucart 6.