Tulikivi Deerlijk lijdt eerste nederlaag tegen Liège Panters

Damesbasketbalclub Tulikivi Deerlijk leed op de vierde speeldag in de hoogste afdeling pas zijn eerste nederlaag. In de slotperiode moest het zijn meerdere herkennen in Ladies Liège Panters. Het werd 69-80.

Beide teams kwamen in de beginfase moeilijk tot scoren, 5-4 na 5 minuten. Via Angele Boucquey bleef de thuisploeg in het spoor van de Walen, 34-33 ruststand. Na de koffie was het diezelfde Boucquey die in haar eentje Tulikivi in de wedstrijd hield, 53-53 na drie kwart spelen. In de slotperiode was het Emanuella Mayombo (28 punten) die in haar eentje de Luikenaars naar winst knalde, 69-80. Veelvuldig balverlies deed uiteindelijk de thuisploeg de das om. Pas het eerste verlies voor de West-Vlamingen die bovenaan het klassement blijven postvatten.

Quarterstanden: 10-13/34-33/53-53/69-80

Speelden : Poffyn 6, Delmulle 2, Degels 7, Boucquey 25, Verbeest 3, Lenssens, Raman 3, Snauwaert 9, Linskens 12, Wezenbeek 2.