Tulikivi Deerlijk kopje onder tegen Spirou Monceau

Silke Storme, goed voor 18 punten. © ELD

Tulikivi Deerlijk is er in de Top Division Women 1 niet in geslaagd de punten thuis te houden. Tegen Spirou Monceau ging het met 47-60 de boot in.

Deerlijk begon goed aan de partij en stond na 5 minuten spelen 10-8 voor. Een gretig Monceau liet niet begaan en kwam op voorsprong na de eerste periode, 12-19. Ook in deel twee gingen de bezoekers door op hun elan. Tulikivi vond nog moeilijk de weg naar de ring en stond aan de rust 17 punten in het krijt, 22-39.

Ook na de koffie bleef de geslagen kloof lang op het bord, 32-47. In de slotperiode zette Deerlijk nog alles op alles en milderde tot 8 punten op vijf minuten voor affluiten, 40-48. Monceau brak echter niet en diepte zijn voorsprong terug uit tot 47-60, de eindstand.