Tulikivi Deerlijk botst op sterk Luik

Isabelle Degels gaat voorbij bezoekster Natacha Doppee. © ELD

In de Top Division Women 1 leed Tulikivi Deerlijk zondagmiddag een zware nederlaag tegen de Liège Panthers. Het werd 62-91.

Deerlijk, dat dringend op zoek moest naar een overwinning met het oog op de play-offs, begon het best aan de partij: 4-0. Luik herstelde al vlug het evenwicht en ging op en over de thuisploeg, 17-25 na tien minuten. Ook in de tweede periode waren het de bezoekers die de wedstrijd onder controle hadden: 29-42-ruststand. Na drie minuten spelen in de tweede helft stond de twintiger op het bord: 32-52. Deerlijk moest lijdzaam toezien dat de achterstand opliep tot 39-66. De bezoekende scherpschutters (12 driepunters) bleven een gesel voor de thuisverdediging. In de slotperiode domineerde de Luikse Mununga in het luchtruim (20 rebounds) waardoor Deerlijk niet meer dichterbij kwam. De bezoekers liepen nog maximaal 31 punten uit maar Wezenbeek zette de 62-91-eindstand op het bord. Pijnlijke nederlaag voor Tulikivi dat tegen een rechtstreekse concurrent voor een play-off ticket zwaar de boot in ging. Zondag krijgt het een herkansing in het West-Vlaams duel met KB Oostende Bredene. (ELD)

Quarterstanden: 17-25/29-42/47-68/62-91.

Speelden: Poffyn 13, Storme 10, Degels 7, Delmulle 9, Verbeest 7, Raman, Snauwaert 4, Deneve 1, Wezenbeek 1, Foucart 5.