Tom Van De Keere ruilt Holstra Wevelgem voor Blankenberge

© VDB
Redactie KW

Tom Van De Keere is van plan om zijn carrière te beëindigen waar ze begon. Volgend seizoen speelt hij in d’Hoogploate in Blankenberge.

De meeste spelers van het noodlijdende BT Holstra Wevelgem vonden ondertussen onderdak voor volgend seizoen. Tom Van De Keere (38) gaat zijn loopbaan afsluiten aan de kust: hij tekende zopas een overeenkomst bij Au Pingouin Blankenberge, dat momenteel in eerste provinciale speelt.

Verenigde Staten

Tom Van De Keere vormt een tweeling met Wim en beide broers waren net voor de eeuwwisseling revelaties in het West-Vlaamse en Belgische basketbal. Toen ze nog studeerden aan de Katholieke Hogeschool Brugge-Oostende (het huidige VIVES) kregen ze de kans om basketbal te combineren met een stage in de Verenigde Staten. Daarvoor hadden ze alle jeugdreeksen doorlopen bij Berchmans Blankenberge.

Ook daarna waren de broers niet altijd te scheiden. Zo speelden ze twee keer samen bij Power Wevelgem en bracht ook hun opleiding en hun beroep hen samen bij de Pro Basketbal League, ofte de Scooore League, waar Wim general manager is en Tom zijn assistent.

Wims carrière eindigde ruim een jaar geleden al, maar Tom keert nu dus terug naar zijn basketbalwieg in Blankenberge. Coach Pieter De Rycker beschouwt zijn komst als een heuse versterking en mikt volgend jaar op de top 5 in eerste provinciale.

(MD – foto VDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier