Titelverdediger BC Oostende is opnieuw zeker van de pole-position

Na 30 van de 36 speeldagen is Oostende mathematisch zeker van de poleposition die in alle rondes van de playoffs thuisvoordeel garandeert. Oostende domineerde de hele thuiswedstrijd tegen Leuven Bears en won met 95-67.

Met vijf punten van Katic en twee stuks van Kesteloot opende Oostende na 1’15” naar 7-0. Na zes minuten overschreed Newbill met zijn zesde punt de grens van tien punten: 18-7. Oostende was niet alleen heel efficiënt (65 % veldkorven en zevevrijworpen aan 100 %) in dat openingskwart (29-13) maar de Zeekapiteins plukten ook dubbel zoveel rebounds (11-5) als de Leuvenaars.

In het tweede kwart shotte Delalieux enkele keren te gemakkelijk een bom over Boukichou. Zo daalde de voorsprong tot 35-25.Salumu en Boukichou stuurden hun team toch met 48-29-cijfers naar de kleedkamers.

Leuven Bears hoopte tevergeefs om na de rust het duel nieuw vuur in te blazen. De Vlaams-Brabanders die de vorige weken vaak nipte nederlagen leden, moesten op alle vlakken hun meerdere erkennen in de koplopers. Djordjevic en Katic verbreedden het verschil vlot tot 69-43 na 26 minuten. In het vierde wedstrijdschuifje gaf coach Gjergja aan de jongeren Lambrecht en Kotrulja ruime speelgelegenheid.