Titel in eerste landelijke voor KB Gistel Oostende Two

KB Gistel Oostende speelde zondagmorgen tegen Cuva Houthalen-Helchteren. De overwinning (98-62) betekende meteen zekerheid over de promotie naar Top Division, maar gaf nog geen zekerheid over de titel.

KBGO speelde zonder sterkhouder Vanhee die geblesseerd moest toezien. De ploeg van Frederik Geldof begon zenuwachtig tegen amper zeven Limburgers, maar bouwde beetje bij beetje een voorsprong bij elkaar. In de tweede helft nam KBGO dankzij enkele driepunters van Berquin afstand en won het ruim en verdiend van Houthalen-Helchteren.

Daarmee kwam KBGO op één zege van de titel de titel, tenzij Hansbeke in de namiddag verloor. Heel wat spelers en de coachingsstaff van KBGO maakten de verplaatsing naar Hansbeke, dat Zottegem ontving. In de eerste helft was het de thuisploeg die het voortouw nam (34-23). Zottegem dichtte de kloof in het derde kwart (50-46). Op enkele minuten van het einde kwam Zottegem op voorsprong en gaf dit niet meer af (71-74).

Grote ontlading bij de spelersgroep van KB Gistel Oostende Two. (BV)