Tim Lambrecht uitblinker van nationale U20-ploeg op Europees kampioenschap

Redactie KW

De nationale U20-ploeg is achtste geëindigd op het Europees kampioenschap B-divisie in het Bulgaarse Sofia. Er namen 22 landen deel. Drie spelers van de kern, allen power forwards, behoren tot BC Oostende.

In de groepsfase wonnen de Belgen drie van hun vier poulematchen: tegen Wit-Rusland, Macedonië en Azerbeidzjan. Alleen tegen Letland leden onze landgenoten een nederlaag met drie punten. De Belgen werden tweede in poule A.

Nadat België in de kwartfinale met 64-52 verloor tegen Slovenië (ongeslagen winnaar van poule B en latere finalist) moest het nog twee wedstrijden spelen in een strijd om de plaatsen 5 tot en met 8. Tegen Finland verloor België met 58-69. Tim Lambrecht viel op met 15 punten en 14 rebounds. Tegen Bulgarije verloren de Belgen met 64-52. Servaas Buysschaert was goed voor 15 punten en 8 rebounds. Zo eindigde België op de achtste plaats.

De Belgen speelden zeven wedstrijden in dit kampioenschap. Tim Lambrecht haalde als gemiddelden 11,9 punten (47,9 % fieldgoals) en 8,7 rebounds. Servaas Buysschaert was goed voor 8,1 punten (51,2 % fieldgoals) en 6,4 rebounds. Thibault Vanderhaegen was goed voor 2,7 punten (56,2 % fieldgoals) en 3,4 rebounds.

(PR – foto Bart)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier