Tiende Supercup op de valreep voor BC Oostende

© BELGA
Redactie KW

Met een knappe rebound en een beslissende lay-up via het bord bezorgde Myers de tiende Supercup aan BC Oostende. De geelhemden wonnen met 92-91 tegen Limburg United.

Lambrecht, Buza en Kesteloot driepunterden Oostende naar 15-10 maar Heath stopte de kustploeg: 15-17. De driepuntvoorsprong van Oostende na het openingskwart (28-25) smolt snel weg. Na een licht gefloten onsportieve fout op Salumu sprintten Mukubu en Dixon zelfs naar 32-37. Kesteloot, Djordjevic en Mwema namen de controle opnieuw over maar van de 50-43-voorsprong bleef halverwege het duel slechts een drietal puntjes (52-49) over.

Heath bleef ook in het derde kwart een onstopbare speler. In niet eens vier minuten produceerde hij elf punten. Limburg leidde met 57-62. Na een kleine Oostendse reactie (63-62) bouwde Heath met zijn maats een voorsprong van zes punten uit: 67-73.

Djordjevic en co maakten opnieuw de borst nat en de Versluys|Dôme kreeg een suspensrijk einde. Op elf seconden van het einde bracht Monaghan zijn team 90-91 voorop. Na een time-out van coach Gjergja leverde de ultieme aanval van Oostende de winnende korf op. Myers plukte een verloren bal en schoof die op het eindsignaal in de korf.

Kesteloot (14 punten uit 4 op 7 veldkorven en 4 op 4 vrijwopen, 2 rebounds en 5 assists) haalde de beste computerevaluatie van de Oostendenaars maar ook Jekiri (12 punten en 9 rebounds) speelde heel knap. In rebounds (35-36) en assists (23-23) was de balans even evenwichtig als in punten (92-91). Kuridza, geoperereerd aan de linkerelleboog, zag vanuit de tribune dat het goed was.

(PR – Foto Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier