Tien assists van Marnegrave sturen BC Oostende naar elfde zege op rij

Ook Bergen kon dinsdagavond de Oostendse sneltrein geen halt toeroepen. In Henegouwen haalden de leiders het met ruime 70-87-cijfers.

In Bergen opende Katic de score. Na het openingskwart telde Oostende één puntje (19-20) voorsprong. Halverwege de wedstrijd leidde Oostende met 40-44. Archie had vijftien punten aan 100 % gescoord: 3 op 3 tweepunters, 2 op 2 bommen en 3 op 3 vrijworpen. Katic was met 5 op 9 tweepunters en 4 op 7 vrijworpen eveneens aanvallend heel productief. Marnegrave (6) en Serron (5) hadden toen al de helft van de Oostendse rebounds geplukt.

Cage tekende in het derde kwart eerst de aansluitingstreffer (42-44) aan maar zag toen Archie (5), Serron (2) en Katic (4) wegsprinten naar 42-55. Coach Gjergja liet Archie (20 punten aan 100 %) rusten en stuurde Gillet tussen de lijnen. Bergen poogde even te naderen maar de Zeekapiteins rukten zich na 50-55 opnieuw los en ze bereikten het halfuur met een ruime 52-69-voorsprong. Van die zeventien punten verschil gaven Salumu en co geen enkel puntje meer prijs in het vierde wedstrijdschuifje. Op assist van Boukichou legde Lambrecht de 70-87-eindstand vast.

Marnegrave (8 punten, 8 rebounds en 10 assists) was een opmerkelijke uitblinker in het Oostendse collectief. Na deze elfde competitiezege op rij versterkt Oostende zijn leiderspositie want Charleroi leed een éénpunt-nederlaag in Luik. Na deze speeldag genieten de Oostendenaars van zes dagen kerstbreak.

(PR)

BC TELENET OOSTENDE: (33 op 55 waarvan 10 op 18 driepunters 11 op 15 vrijworpen, 18 fouten) SERRON 3-5, MARNEGRAVE 5-3, KATIC 14-4, ARCHIE 15- GIBSON 5-3, Salumu 2-10, Gillet 0-7, Buza 0-0, Boukichou 0-4, Hemeleers 0-0, Lambrecht 0-2.