Thompson leidt BC Oostende naar nieuwe zege

Oostende, opnieuw zonder Serron en Wright, gunde Bergen in de topper geen schijn van kans. Onder regie van Thompson behaalden de Zeekapiteins hun veertiende thuiszege in competitie met 83-62.

Van zijn 9-13-voorsprong mocht Berggren niet lang genieten. In de twee slotminuten van het openingskwart verdubbelden Thompson, Ponitka, Boukichou en Djordjevic de Oostendse productie naar 19-13. Ze gaven ook vroeg in het tweede kwart niet op. Het resulteerde in een 16-0-tussensprint over de twee quarters heen. Bovendien verdedigde Oostende heel keurig en cool. Het duurde meer dan acht minuten voor de bezoekers hun eerste veldkorf van het tweede kwart aantekenden.

Aan de rust (35-20) telden de Borains al negen balverliezen. Alhoewel de bezoekers aanvankelijk beter de juiste afstand vonden, konden ze het verschil toch niet onder de psychologische grens van tien eenheden duwen. Dichter dan 38-27 geraakten ze niet. Halverwege het derde kwart plaatste Berggren zelfs de twintiger (51-31) op het scorebord. Bij 66-49 keek Djordjevic na een duel met Battle eerst tegen een opzettelijke fout en meteen daarna tegen een technische fout aan. Battle benutte de vier vrijworpen maar Love puurde niets uit de extra-aanval. Na een vierde fout bracht Randle met zijn vierde bom Bergen terug tot op elf eenheden: 67-56. Toen riep uitblinker Thompson de bezoekers opnieuw een halt toe.