Telenet Oostende wint wel, maar valt toch uit Champions League basketbal

Redactie KW

Verdienstelijk, na een puike winst op Cibona Zagreb, verlaat Telenet Oostende toch de Champions League. Vrijdag kent het zijn tegenstander in de ‘Round of 16’ van de FIBA Europe Cup, de iets lagere competitie.

Salumu en Gillet stuurden Oostende met een 0-9-rush van 6-6 naar 6-15. Na 13-20 bracht Zoric met elf punten in het openingskwart de Kroaten in de buurt van de West-Vlamingen. Oostende nam na 29-29 snel weer afstand van de thuisploeg: 31-38 halverwege het duel. Oostende had aan de rust al zes bommen afgevuurd, de Kroaten geen enkele.

De voorsprong steeg dankzij driepunters van Mwema en Salumu tot twaalf punten aan 44-56 en ook bij 52-64. Toen de thuisploeg plots een trio driepunters op rij afvuurde, naderde Cibona tot 63-66. Nog zes minuten op de klok. Katic, Mwema en Gillet schudden de bibbergevoelens uit het team.

Straffe statistieken

De statistieken van Salumu (16 punten aan 100 % waarvan 4 bommen, 5 rebounds, 3 assists) springen in het oog. Djordjevic deelde maar liefst twaalf assists uit. Katic was de Oostendse topschutter met 18 punten uit 8 op 17 tweepunters en 2 op 3 vrijworpen. Oostende dropte 11 bommen uit 23 pogingen, een zelden geziene 47,8 procent in deze campagne.

De verdiende 71-77-zege van een stevig en vloeiend spelend Oostende in Zagreb volstond niet voor kwalificatie, omdat de vijfde gerangschikten van de vier andere poules ook wonnen en hierdoor één overwinning meer tellen dan de Zeekapiteins.

(PR – Foto SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier