Telenet Oostende speelt op paasmaandag de bekerfinale tegen Luik

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

In de Lotto Arena leed Telenet Oostende na een pover vierde kwart een 76-72-nederlaag tegen Antwerp Giants. Dank zij de veertienpuntenbonus uit de heenmatch is Oostende gekwalificeerd voor de finale.

Antwerp Giants vatte de terugmatch van de halve finales het best aan (22-18) maar de Oostendenaars hadden aan de rust de situatie compleet gekanteld: 37-45. Aan het halfuur bleven hiervan nog vijf punten (60-65) over maar daarna verbreedden de kustjongens opnieuw het verschil tot 61-69 met nog 6’39” op de klok. Daarna grepen de Sinjoren nog de zege, een troostprijs.

Mateusz Ponitka was de topschutter bij Oostende met 17 punten (3 op 5 tweepunters, 3 op 5 bommen, 2 op 2 vrijworpen), 6 rebounds en 1 assist.

Op paasmaandag 6 april speelt BC Telenet Oostende om 15 uur de finale van de beker van België tegen Luik dat in beide halve finales telkens twee punten meer scoorde dan Okapi Aalstar. De finale heeft plaats in Vorst-Nationaal. Dat is een heruitgave van de bekerfinale van 2004, toen door Luik in Roeselare tegen Oostende gewonnen.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier