Telenet Oostende opent Final Round met belangrijke overwinning

Met een 76-79-zege in het Forum van Aalst nam Oostende revanche voor de nederlaag in de carnavalwedstrijd van drie weken eerder. Het opent op die manier de Final Round erg knap.

Na een 6-13-voorsprong van Oostende in de zesde minuut reageerde Okapi Aalstar in dit topduel zo kordaat dat de score na het openingskwart (19-13) helemaal gekanteld was. Hanavan driepunterde zelfs naar 22-13. Maar de Ajuinen zagen aan de rust (33-33) hun voorsprong helemaal gesmolten. Oostende vatte het derde kwart het stevigst aan: 35-41 en 40-47. Okapi had aan het halfuur (56-54) een voorsprong van twee puntjes uitgebouwd. Het vierde quarter kabbelde heen en weer tot Prince in de voorlaatste minuut met een bom en een dunk een 71-77-voorsprong realiseerde. Clarke en Cummard naderden tot 76-77 maar Salumu legde aan de vrijworplijn de eindstand vast. Oostende had meteen de zege vast op de eerste speeldag van de Final Round.

Kapitein Dusan Djordjevic (12 punten uit 4 op 8 tweepunters en 4 op 4 vrijworpen; 3 rebounds en 3 assists) was de meest efficiënte Oostendenaar. Khalid Boukichou (10 punten en 13 rebounds) boekte in Aalst een stevige double-double in 25 wedstrijdminuten.