Telenet Oostende haalt Prince naar de kust

Redactie KW

Gelukkig voor de basketclub gaat het niet om Hij Die Rechtopstaand Een Gans In De Ogen Kan Kijken ofte Zijne Purperen Hoogheid, maar om JP Prince, een Poolse dubbele meter.

Telenet Oostende heeft voor het komende seizoen een overeenkomst gesloten met de Amerikaanse ‘small forward’ (al is dat in deze relatief) J.P. Prince, vorig seizoen verkozen tot MVP (‘most valuable player’) van de Poolse competitie.

De sterkhouder van de Poolse kampioen PGE Turow Zgorzelec kreeg zijn opleiding aan de University of Tenessee (NCAA) en startte zijn professionele carrière bij het Turkse Antalya. Na een seizoen in China bij de Dongguan New Century Leopards en enkele korte passages in Puerto Rico en Venezuela kwam hij terug naar Europa bij het Turkse Mersin Büyük?ehir Belediyesi om vorig seizoen zijn waarde als sterkhouder helemaal te bewijzen bij de Poolse topper PGE Turow Zgorgelec. Hiermee kwam hij naast de Poolse competitie ook uit in de VTB League, overkoepelende competitie van ploegen uit Rusland, voormalige Sovjetrepublieken, Polen en Tsjechië.

(PR)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier